Betty Abas @bettyabas

Founder of ↪ @bets.co ↪ @bets.co.perfumes FB : Betty Abas

  • Posts
    1937
  • Followers
    1154
  • Following
    1505
Mak incik sorang ni next year tak tau la nak sekolah mcm mana.
Bila cakap pegi sekolah je dia mesti dia tanya,
"Tapi ibu jadi cikgu kat sekolah kita kan?
Kita nak sekokah dgn ibu je. Nanti ibu kena pakai tudung mcm ni....mcm cikgu Aisyah tu" (Cikgu Aisyah ni cikgu tadika dia b4 this)
Sambil tunjuk gaya tudung.
I think she meant for tudung square/bawal sb Cikgu Aisyah ni suka pakai tudung bawal. 😅😅 So ibu ni nak kena jd cikgu tadika ke??
#nadinealhumyrah
#homeschoolisnottheoptions
#shewillgiveyou1000reasonstoskipreading
  • Comments 10

Mak incik sorang ni next year tak tau la nak sekolah mcm mana. Bila cakap pegi sekolah je dia mesti dia tanya, "Tapi ibu jadi cikgu kat sekolah kita kan? Kita nak sekokah dgn ibu je. Nanti ibu kena pakai tudung mcm ni....mcm cikgu Aisyah tu" (Cikgu Aisyah ni cikgu tadika dia b4 this) Sambil tunjuk gaya tudung. I think she meant for tudung square/bawal sb Cikgu Aisyah ni suka pakai tudung bawal. 😅😅 So ibu ni nak kena jd cikgu tadika ke?? #nadinealhumyrah #homeschoolisnottheoptions #shewillgiveyou1000reasonstoskipreading

Advertising
Anak sulung tapi manja ya amat.
Makan pon still bersuap n kena asingkan sikit-sikit baru nak makan.
Harapnya sekolah next year bole suap sendiri eh Faatih #alfaatih
  • Comments 3

Anak sulung tapi manja ya amat. Makan pon still bersuap n kena asingkan sikit-sikit baru nak makan. Harapnya sekolah next year bole suap sendiri eh Faatih #alfaatih

Good luck for ur test Faatih 😘
#alfaatih
  • Comments 0

Good luck for ur test Faatih 😘 #alfaatih

Yesterday meet up with Puan @jismin_lah. Express sgt.....hehehee
  • Comments 5

Yesterday meet up with Puan @jismin_lah. Express sgt.....hehehee

Advertising
"Every child has a different learning style & pace. Each child is unique, not only capable of learning but also capable of succeeding"
- Robert John Meehan

May Allah ease your journey Faatih. Long way to go son!
Sebab ada time bila bangun tido dia tanya "ala...pegi sekolah lagi? Asyik pegi sekolah je" 😂😂 Dia tak tau for the next 15 years adalah belajar...belajar...belajar. #alfaatih
  • Comments 1

"Every child has a different learning style & pace. Each child is unique, not only capable of learning but also capable of succeeding" - Robert John Meehan May Allah ease your journey Faatih. Long way to go son! Sebab ada time bila bangun tido dia tanya "ala...pegi sekolah lagi? Asyik pegi sekolah je" 😂😂 Dia tak tau for the next 15 years adalah belajar...belajar...belajar. #alfaatih

Dekat Miri ni kalau makan luar yg killer adalah air. Susah nak jumpa air bawah RM 2. Kalau ada kat mamak tu pon limau ais.

Ni kedai kampung punya price. Kedai dia jual breakfast jer tutup pon kol 11. Kedai pon pondok jer yg bukak tepi rumah bukan restoran. 
Bg aku harga standard makanan / minuman kat Miri dibuat atas kapasiti orang O&G dan orang Brunei. Sb majoriti rakyat Brunei akan datang weekend utk belanja. Lg la skrg currency BND 1 = RM 3.10.

Apa tak murah kalau ko org Brunei sarapan takat RM 15?

Oh..yg harga ayam goreng RM 2.80 hanyalah kepak ayam je yer. Kalau peha / thigh utk lunch siap la RM 5 seketul 😋

Sekian cerita sarapan pagi di hari Deepavali.
  • Comments 12

Dekat Miri ni kalau makan luar yg killer adalah air. Susah nak jumpa air bawah RM 2. Kalau ada kat mamak tu pon limau ais. Ni kedai kampung punya price. Kedai dia jual breakfast jer tutup pon kol 11. Kedai pon pondok jer yg bukak tepi rumah bukan restoran. Bg aku harga standard makanan / minuman kat Miri dibuat atas kapasiti orang O&G dan orang Brunei. Sb majoriti rakyat Brunei akan datang weekend utk belanja. Lg la skrg currency BND 1 = RM 3.10. Apa tak murah kalau ko org Brunei sarapan takat RM 15? Oh..yg harga ayam goreng RM 2.80 hanyalah kepak ayam je yer. Kalau peha / thigh utk lunch siap la RM 5 seketul 😋 Sekian cerita sarapan pagi di hari Deepavali.

Sini takda Dominos *i know, very sad* Pezzo ni so far the best pizza utk pizza doh tebal. Best makan kalau dia panas.

Kalau tapau, bole panaskan guna microwave/oven, doh dia akan jadi lembut dan tak liat. Cheese pon bnyk.

Simpan overnight pon kalau panaskan esoknya doh dia tak liat. Still good as come from oven giteww.

Review org tak sabar nak balik Semenanjung mcm ni laaa.....😅
  • Comments 8

Sini takda Dominos *i know, very sad* Pezzo ni so far the best pizza utk pizza doh tebal. Best makan kalau dia panas. Kalau tapau, bole panaskan guna microwave/oven, doh dia akan jadi lembut dan tak liat. Cheese pon bnyk. Simpan overnight pon kalau panaskan esoknya doh dia tak liat. Still good as come from oven giteww. Review org tak sabar nak balik Semenanjung mcm ni laaa.....😅

Advertising
Tadi jadi teman ibu nonton Tombiruo.
Never brought her to cinema so this was her 1st time. Tu pon sbnrnya ibu nak tgk citer Kingsman & Mother tak bole sb 18 ke atas. Next in the list Tombiruo ni nasib baik PG13 jer.

Alhamdulillah. She well behave sb takut gak Nadine ni kalau dia tak selesa ngan sesuatu dia akan je keluar tantrum or cranky dpn public.

Cuma dia full with questionnaire. 
Kenapa dia tu pakai topeng? Dia tu baik ke jahat? Pokok tu bole berjalan la....mind you shes the only kid in the cinema. So takut org annoying dgr suara dia. Being 1st timer dia complain cinema tu sejuk. Then keep asking naper ibu tak bawak selimut. Dah la 1st time datang pastu pakai dress pastu takda selimut kan.

Makanya tak sampai sejam utilized 1 seat jer sb dia menempel kat kita 😅 #nadinealhumyrah

Tombiruo ni full of action tapi tak berapa thriller sgt. CGI dia pon kemas. Saya tak baca novel so tak bole nak buat comparison feeling novel dgn movie.
Overall Kak Bet bagi 3.5 bintang.
  • Comments 3

Tadi jadi teman ibu nonton Tombiruo. Never brought her to cinema so this was her 1st time. Tu pon sbnrnya ibu nak tgk citer Kingsman & Mother tak bole sb 18 ke atas. Next in the list Tombiruo ni nasib baik PG13 jer. Alhamdulillah. She well behave sb takut gak Nadine ni kalau dia tak selesa ngan sesuatu dia akan je keluar tantrum or cranky dpn public. Cuma dia full with questionnaire. Kenapa dia tu pakai topeng? Dia tu baik ke jahat? Pokok tu bole berjalan la....mind you shes the only kid in the cinema. So takut org annoying dgr suara dia. Being 1st timer dia complain cinema tu sejuk. Then keep asking naper ibu tak bawak selimut. Dah la 1st time datang pastu pakai dress pastu takda selimut kan. Makanya tak sampai sejam utilized 1 seat jer sb dia menempel kat kita 😅 #nadinealhumyrah Tombiruo ni full of action tapi tak berapa thriller sgt. CGI dia pon kemas. Saya tak baca novel so tak bole nak buat comparison feeling novel dgn movie. Overall Kak Bet bagi 3.5 bintang.

Hari ni macam kena duduk rumah 😅
#stormfromlastnight
  • Comments 0

Hari ni macam kena duduk rumah 😅 #stormfromlastnight

This girl....she can act anything. 
Penat tau layan dia 😏😏
#nadinealhumyrah
  • Comments 1

This girl....she can act anything. Penat tau layan dia 😏😏 #nadinealhumyrah

Advertising
Johor in Miri 😋
  • Comments 4

Johor in Miri 😋

The husband, the kids & the glider.
  • Comments 4

The husband, the kids & the glider.

NEXT